Zapiekanka z ciasta francuskiego ze szparagami
Pyszna i szybka w przygotowaniu zapiekanka na cieście francuskim z mozarellą, szparagami i aromatycznymi ziołami.
Składniki
- 1 blat schłodzonego ciasta francuskiego
- 2 kulki mozarelli
- 300 g zielonych szparagów
- 1 łyżka czosnku granulowanego
- 1 łyżeczka oregano
- sól, pieprz
Wyposażenie
- blaszka z wyposażenia piekarnika
Instrukcja
- Szparagi myjemy, odcinamy stwardniałe końcówki, odstawiamy.
- Blaszkę przykrywamy papierem do pieczenia, wykładamy ciasto francuskie i zagniatamy brzegi ciasta. Następnie dociskamy widelcem.
- Na wierz układamy dość cienko pokrojone plastry mozarelli i zielone szparagi.
- Przyprawiamy czosnkiem granulowanym, oregano, solą i pieprzem.
- Pieczemy w 180 stopniach (termoobieg) przez 25 - 35 minut.
Film
Uwagi
Nie masz pomysłu na szybki obiad po pracy? Koniecznie wypróbuj mój pomysł na szybki obiad - zapiekankę z mozarellą i szparagami/
Komentarze