Zapiekanka z ciasta francuskiego ze szparagami

Zapiekanka z ciasta francuskiego ze szparagami

Pyszna i szybka w przygotowaniu zapiekanka na cieście francuskim z mozarellą, szparagami i aromatycznymi ziołami.

Składniki

  • 1 blat schłodzonego ciasta francuskiego
  • 2 kulki mozarelli
  • 300 g zielonych szparagów
  • 1 łyżka czosnku granulowanego
  • 1 łyżeczka oregano
  • sól, pieprz
1 blat

Wyposażenie

  • blaszka z wyposażenia piekarnika

Instrukcja

  • Szparagi myjemy, odcinamy stwardniałe końcówki, odstawiamy.
  • Blaszkę przykrywamy papierem do pieczenia, wykładamy ciasto francuskie i zagniatamy brzegi ciasta. Następnie dociskamy widelcem.
  • Na wierz układamy dość cienko pokrojone plastry mozarelli i zielone szparagi.
  • Przyprawiamy czosnkiem granulowanym, oregano, solą i pieprzem.
    Zapiekanka z ciasta francuskiego ze szparagami
  • Pieczemy w 180 stopniach (termoobieg) przez 25 - 35 minut.
5 from 1 vote

Film

Uwagi

Nie masz pomysłu na szybki obiad po pracy? Koniecznie wypróbuj mój pomysł na szybki obiad - zapiekankę z mozarellą i szparagami/

Podsumowanie

Rodzaj: Danie główne, Obiad
Kuchnia: Zapiekanka z ciasta francuskiego ze szparagami
Całkowity czas: 45 minuty

Komentarze

Dodaj komentarz