WARZYWA Z WOKA Z KIEŁBASKAMI CHORIZO I PAPRYCZKĄ CHILI

Warzywa z woka idealnie nadają się na grilla gazowego. Możesz je również przyrządzić w domu. Szybkie danie, gdy wpadną niespodziewani goście. Zadowoli każdego, nawet najbardziej wymagającego Gościa. Danie smakuje idealnie z woka na grillu, jednak jest równie pyszne z woka w warunkach domowych.

Składniki

  • 1 szt kiełbasy chorizo
  • 2 szt. białej cebuli
  • 200 gram pieczarek
  • 1 szt. papryki
  • 2 szt pomidorów
  • kilka papryczek chili w ostrej marynacie
  • oliwa, sól, pieprz, słodka czerwona papryka
  • 1 puszka pomidorów krojonych (opcjonalnie)
8 porcji

Instrukcja

  • Cebulę, paprykę, pieczarki, kiełbasę chorizo pokroić w wąskie plastry, pomidory w ćwiartki, papryczki pozostawić w całości.
  • Niewielką ilość oliwy rozgrzać w woku wrzucić cebulę. Smażyć aż się zarumieni. Uważaj, aby nie przypalić cebuli, ponieważ zmieni smak potrawy. Następnie dorzucić kiełbaskę i chwilę podsmażyć.
  • Dodać pokrojone w ćwiartki pomidory.
  • Chwilę podsmażyć. Dodać czerwoną słodką paprykę w proszku, sól i pieprz do smaku.
  • Opcjonalnie można dodać krojone pomidory z puszki. Danie będzie wówczas bardziej nasączone sosem pomidorowym.
  • Na koniec dodać ostre papryczki chili - ilość wg uznania:)
10 mins
5 from 2 votes

Notes

Lato to czas grillowania! Warzywa z woka z kiełbaskami chorizo i papryczką chili idealnie wpasują się w letni klimat grilla i spotkań z Przyjaciółmi i Rodziną!

 

 

Podsumowanie

Course: Danie główne
Cuisine: Hiszpańska
Czas przygotowywania: 10 mins
Odczekać/Czas pieczenia: 25 mins
Całkowity czas: 35 mins

Komentarze

Dodaj komentarz