
Warzywa z woka idealnie nadają się na grilla gazowego. Możesz je również przyrządzić w domu. Szybkie danie, gdy wpadną niespodziewani goście. Zadowoli każdego, nawet najbardziej wymagającego Gościa. Danie smakuje idealnie z woka na grillu, jednak jest równie pyszne z woka w warunkach domowych.
Składniki
- 1 szt kiełbasy chorizo
- 2 szt. białej cebuli
- 200 gram pieczarek
- 1 szt. papryki
- 2 szt pomidorów
- kilka papryczek chili w ostrej marynacie
- oliwa, sól, pieprz, słodka czerwona papryka
- 1 puszka pomidorów krojonych (opcjonalnie)
Instrukcja
- Cebulę, paprykę, pieczarki, kiełbasę chorizo pokroić w wąskie plastry, pomidory w ćwiartki, papryczki pozostawić w całości.
- Niewielką ilość oliwy rozgrzać w woku wrzucić cebulę. Smażyć aż się zarumieni. Uważaj, aby nie przypalić cebuli, ponieważ zmieni smak potrawy. Następnie dorzucić kiełbaskę i chwilę podsmażyć.
- Dodać pokrojone w ćwiartki pomidory.
- Chwilę podsmażyć. Dodać czerwoną słodką paprykę w proszku, sól i pieprz do smaku.
- Opcjonalnie można dodać krojone pomidory z puszki. Danie będzie wówczas bardziej nasączone sosem pomidorowym.
- Na koniec dodać ostre papryczki chili - ilość wg uznania:)
Notes
Lato to czas grillowania! Warzywa z woka z kiełbaskami chorizo i papryczką chili idealnie wpasują się w letni klimat grilla i spotkań z Przyjaciółmi i Rodziną!
Pyszne! Wczoraj smażyłam na grillu, rodzina bardzo się zajadała.
Cieszę się, że smakowało!