
Lekkie i szybkie śniadanie dla miłośników śniadań na słodko. Pychotka:)
Składniki
- 4 czubate łyżki płatków ryżowych
- 1 kubek mleka
- 2 op. cukru wanilinowego
- 2 jabłka
- cynamon
Instrukcja
- Mleko podgrzać w garnku, dodać płatki ryżowe i cukier wanilinowy.
- Gotować na małym ogniu, aż płatki ryżowe zmiękną i wchłoną mleko.
- Jabłka umyć, obrać, pokroić na grubsze plastry i podsmażyć w osobnym garnku. Lekko podlać wodą, aby nie przywierały. Dodać cynamonu i w razie potrzeby lekko posłodzić.
- Płatki ryżowe przełożyć do półmisków, ułożyć na nich podsmażone jabłka.
Notes
Waniliowe płatki ryżowe z jabłkiem i cynamonem to lekkie śniadanie, idealne rónież dla dzieci niejadków:)
Komentarze