waniliowe płatki ryżowe z jabłkiem i cynamonem

Waniliowe płatki ryżowe z jabłkiem i cynamonem

Lekkie i szybkie śniadanie dla miłośników śniadań na słodko. Pychotka:)

Składniki

  • 4 czubate łyżki płatków ryżowych
  • 1 kubek mleka
  • 2 op. cukru wanilinowego
  • 2 jabłka
  • cynamon
2 porcje

Instrukcja

  • Mleko podgrzać w garnku, dodać płatki ryżowe i cukier wanilinowy.
  • Gotować na małym ogniu, aż płatki ryżowe zmiękną i wchłoną mleko.
  • Jabłka umyć, obrać, pokroić na grubsze plastry i podsmażyć w osobnym garnku. Lekko podlać wodą, aby nie przywierały. Dodać cynamonu i w razie potrzeby lekko posłodzić.
  • Płatki ryżowe przełożyć do półmisków, ułożyć na nich podsmażone jabłka.
    waniliowe płatki ryżowe z jabłkiem i cynamonem
5 from 2 votes

Notes

Waniliowe płatki ryżowe z jabłkiem i cynamonem to lekkie śniadanie, idealne rónież dla dzieci niejadków:)

Podsumowanie

Course: Śniadanie
Cuisine: Polska
Całkowity czas: 20 minutes

Komentarze

Dodaj komentarz