Udka musztardowo - miodowe

Udka musztardowo - miodowe

Pyszne udka w zalewie musztardowo - miodowej. Szybkie w przygotowaniu i bardzo soczyste.

Składniki

  • 4 udka (pałki)
  • 5 łyżek oleju roślinnego
  • 2 łyżeczki ostrej musztardy
  • 1 łyżka soku z limonki ew. octu winnego
  • 1 łyżeczka miodu
  • sól, pieprz
4 udka

Wyposażenie

  • naczynie żaroodporne

Instrukcja

  • Udka umyć, przyprawić solą i pieprzem, odstawić.
  • Do miski przelać 5 łyżek oleju roślinnego, dodać 2 łyżeczki ostrej musztardy, 1 łyżeczkę miodu i 1 łyżkę soku z limonki.. Dokładnie wymieszać rózgą.
  • Udka dokładnie natrzeć zalewą. Pozostałą zalewę pozostawić do smarowania udek podczas pieczenia.
  • Piec z funkcją grilla 180 stopni przez 30 - 35 minut co 10 minut obracając udka na drugą stronę i smarując zalewą.
    Udka musztardowo - miodowe
5 from 2 votes

Notes

Pyszne i szybkie w przygotowaniu udka - świetnie smakują z ziemniakami, kaszą czy ryżem. Smacznego!

Podsumowanie

Course: Danie główne
Cuisine: Polska
Całkowity czas: 50 mins

Komentarze

Dodaj komentarz