
Pyszne i szybkie w przygotowaniu tortelloni w sosie pieczarkowo serowym gotowe w 20 minut.
Składniki
- 250 g tortelloni (u mnie dziś z prosciutto crudo)
- 300 g pieczarek
- 200 ml śmietanki 30%
- 3-4 łyżki tartego grana padano
- 2 czubate łyżki śmietany 18%
- 1 biała cebula
- oliwa z oliwek
- sól, pieprz
- do posypania wg upodobania: szczypior, kolendra lub pietruszka.
Wyposażenie
- Duża patelnia
Instrukcja
- Tortelloni ugotować w osolonej wodzie zgodnie z zaleceniami producenta.
- Na oliwie z oliwek zeszklić posiekaną cebulę, dodać umyte, pokrojone w plastry pieczarki, podsmażyć razem. Przyprawić solą i pieprzem.
- Dodać 200 ml śmietanki 30%, smażyć aż zacznie się redukować, następnie dodać 2 łyżki śmietany 18% i 3-4 łyżki tartego grana padano, dodać ugotowane wcześniej tortelloni, całość wymieszać, podsmażyć razem.
- Gotowe tortelloni posypać wg upodobania szczypiorkiem, kolendrą lub pietruszką.
Notes
Pyszne, bardzo apetyczne i szybkie w przygotowaniu tortelloni w sosie pieczarkowo -serowym.
Komentarze