Tatar z tuńczyka w południowym stylu
Tatar z tuńczyka w południowym stylu, grubo krojony, z dodatkiem mango i kolendry.
Składniki
- 2 grubsze platry tuńczyka
- 3 cm pora
- ½ czerwonej cebuli
- 1 mango
- sok z ⅓ cytryny lub limonki
- 3-4 łyżki jasnego sosu sojowego
Instrukcja
- Tuńczyka płuczemy, osuszamy i kroimy w grubszą kostkę. Skrapiamy 3-4 łyżkami jasnego sosu sojowego.
- Mango obieramy, kroimy w gruszą kostkę, skrapiamy sokiem z cytryny lub limonki.
- ½ czerwonej cebuli drobno siekamy.
- 3cm pora drobno kroimy.
- W półmiskach układamy mango, posiekaną cebulkę, zamarynowanego tuńczyka, posypujemy porem i kilkoma listkami kolendry. Skrapiamy oliwą z oliwek i gotowe.
Film
Uwagi
Tatar z tuńczyka to pyszne danie, pełne białka i witamin, które przygotujesz w pół godziny - smacznego!
Komentarze