Tatar z tuńczyka w południowym stylu

Tatar z tuńczyka w południowym stylu

Tatar z tuńczyka w południowym stylu, grubo krojony, z dodatkiem mango i kolendry.

Składniki

  • 2 grubsze platry tuńczyka
  • 3 cm pora
  • ½ czerwonej cebuli
  • 1 mango
  • sok z ⅓ cytryny lub limonki
  • 3-4 łyżki jasnego sosu sojowego
2 duże porcje

Instrukcja

  • Tuńczyka płuczemy, osuszamy i kroimy w grubszą kostkę. Skrapiamy 3-4 łyżkami jasnego sosu sojowego.
  • Mango obieramy, kroimy w gruszą kostkę, skrapiamy sokiem z cytryny lub limonki.
  • ½ czerwonej cebuli drobno siekamy.
  • 3cm pora drobno kroimy.
  • W półmiskach układamy mango, posiekaną cebulkę, zamarynowanego tuńczyka, posypujemy porem i kilkoma listkami kolendry. Skrapiamy oliwą z oliwek i gotowe.
    Tatar z tuńczyka w południowym stylu
5 from 1 vote

Film

Uwagi

Tatar z tuńczyka to pyszne danie, pełne białka i witamin,  które przygotujesz w pół godziny - smacznego!

Podsumowanie

Rodzaj: kolacje, Startery
Kuchnia: Hiszpańska
Całkowity czas: 30 minuty

Komentarze

Dodaj komentarz