Tatar z łososia

Tatar z łososia

pyszny lekko ostry tatar ze świeżego łososia.

Składniki

  • 300 g świeżego łososia
  • ½ małego pora (tylko biała część)
  • 3 łyżki jasnego sosu sojowego (koniecznie jasny, ciemny zabarwi rybę)
  • 2 łyżki sosu sriracha
  • limonka
1 porcje

Wyposażenie

  • foremka metalowa

Instrukcja

  • Łososia bez skóry płuczemy i drobno siekamy.
  • Pora obieramy drobno siekamy, dodajemy do ryby.
  • Całość doprawiamy 3 łyżkami jasnego sosu sojowego i 2 łyżkami sosu sriracha, dokładnie mieszamy.
  • Przekładamy do okrągłej foremki, dociskamy wieczko delikatnie zdejmując foremkę, jak na filmiku niżej.
  • Podajemy ze świeżą limonką do skropienia tatara.
    Tatar z łososia
5 from 1 vote

Video

Notes

Pyszny, delikatny i lekko ostry tatar z łososia, idealny starter na kolację we dwoje.

Podsumowanie

Rodzaj: Appetizer, Starter
Kuchnia: Polska
Całkowity czas: 30 minuty

Komentarze

Dodaj komentarz