Racuchy z jabłkami

Szybkie racuchy z jabłkami

Szybkie racuchy z jabłkami bez drożdży.

Składniki

  • 160 g mąki pszennej (u mnie typ 450)
  • 200 ml mleka
  • 1 duże jajko
  • 2 małe jabłka
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 op. cukru wanilinowego (16g)
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
4 porcje

Instrukcja

  • Do miski przesiać 160 g mąki, dodać 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej, 1 łyżeczkę cukru i 1 op. cukru wanilinowego.
  • Dodać 200 ml mleka i 1 jajko, dokładnie wymieszać rózgą aż masa będzie jednolita i bez grudek.
  • Jabłka umyć, obrać, pokroić na ćwiartki, następnie na plastry i dodać do ciasta, delikatnie wymieszać.
  • Na patelni rozgrzać olej. Łyżką nakładać ciasto wraz z niewielką ilością jabłek. Smażyć na złoty kolor, następnie delikatnie obrócić na drugą stronę i smażyć również na złoty kolor.
    Racuchy z jabłkami
5 from 1 vote

Notes

Szybkie racuchy z jabłkami. Pyszne racuchy bez dodatku drożdży:)

Podsumowanie

Course: Obiad
Cuisine: Polska
Całkowity czas: 20 mins

Komentarze

Dodaj komentarz