Szparagi z jajkiem w koszulce

Szparagi z jajkiem w koszulce

Pyszne białe szparagi z jajkiem w koszulce - szybkie i wyśmienite danie.

Składniki

  • 500 g białych szparagów
  • 2 jajka
  • 1 łyżka octu
  • sól, pieprz
2 porcje

Wyposażenie

  • Duży garnek
  • rondelek

Instrukcja

  • Szparagi umyć, odciąć stwardniałe końcówki, obrać. Ugotować w osolonej wodzie do miękkości, odcedzić.
  • W małym rondelku zagotować wodę, dodać 1 łyżkę octu. Następnie rózgą zrobić wir. Chodzi o to, aby z wody powstał lej, do którego środka należy wbić całe jajko. Gotować chwilkę około 2 minut tylko do momentu aż białko się zetnie a żółtko pozostanie płynne.
  • Tak przygotowane jajko wyjąć delikatnie cedzakiem i ułożyć na szparagach. Powtórzyć z drugim jajkiem. Przyprawić solą i pieprzem.
    Szparagi z jajkiem w koszulce
5 from 1 vote

Notes

Białe szparagi z jajkiem w koszulce są szybkie w przygotowaniu i pyszne - serdecznie Wam polecam.

Podsumowanie

Course: Danie główne, kolacja, Obiad
Cuisine: Polska
Całkowity czas: 30 mins

Komentarze

Dodaj komentarz