Sałatka z tuńczykiem i awokado

Sałatka z tuńczykiem i awokado

Lekka i szybka sałatka na lunch lub niespodziewaną wizytę gości.

Składniki

  • garść rukoli
  • garść roszponki
  • kawałek sałaty lodowej
  • 4 ogórki kiszone
  • 1 mały słoiczek tuńczyka (kupuję w biedronce lub w lidlu w słoiczku w oliwie z oliwek - są duże kawałki i smaczniejsze niż z puszki)
  • 1 dojrzałe awokado
  • oliwa z oliwek, sól pieprz
4 porcje

Instrukcja

  • Sałatę podrzeć na kawałki, dodać rukolę, roszponkę, pokrojone w plastry ogórki kiszone, wymieszać.
  • Dojrzałe awokado przekroić wzdłuż, wyjąć pestkę. Trzymając połówkę w dłoni ponacinać miąższ w kostkę a następnie wybrać łyżeczką, dodać do sałatki.
  • Kawałki tuńczyka ułożyć na sałatce, skropić oliwą dodać pieprzu i soli do smaku.
    Sałatka z tuńczykiem i awokado
5 from 2 votes

Notes

Sałatka z tuńczykiem i awokado jest lekka i szybka w przygotowaniu. Idealna, gdy masz mało czasu, ale preferujesz zdrowe i pożywne posiłki.

Podsumowanie

Rodzaj: Sałatki
Kuchnia: Polska
Całkowity czas: 15 minuty

Komentarze

Dodaj komentarz