
Lekka i szybka sałatka na lunch lub niespodziewaną wizytę gości.
Składniki
- garść rukoli
- garść roszponki
- kawałek sałaty lodowej
- 4 ogórki kiszone
- 1 mały słoiczek tuńczyka (kupuję w biedronce lub w lidlu w słoiczku w oliwie z oliwek - są duże kawałki i smaczniejsze niż z puszki)
- 1 dojrzałe awokado
- oliwa z oliwek, sól pieprz
Instrukcja
- Sałatę podrzeć na kawałki, dodać rukolę, roszponkę, pokrojone w plastry ogórki kiszone, wymieszać.
- Dojrzałe awokado przekroić wzdłuż, wyjąć pestkę. Trzymając połówkę w dłoni ponacinać miąższ w kostkę a następnie wybrać łyżeczką, dodać do sałatki.
- Kawałki tuńczyka ułożyć na sałatce, skropić oliwą dodać pieprzu i soli do smaku.
Notes
Sałatka z tuńczykiem i awokado jest lekka i szybka w przygotowaniu. Idealna, gdy masz mało czasu, ale preferujesz zdrowe i pożywne posiłki.
Komentarze