Roszponka w sosie żurawinowym z orzeszkami pinii

Roszponka w sosie żurawinowym i orzeszkami pinii

Roszponka w sosie żurawinowym idealnie sprawdza się jako dodatek do wielu potraw.

Składniki

  • 1 op. roszponki (80 gram)
  • 1,5 szklanki jogurtu greckiego
  • 4 łyżki suszonej żurawiny
  • sól, pieprz
  • 2 garści orzeszków pinii
4 porcje

Instrukcja

  • Umytą rukolę (ja kupuję już mytą, wówczas nie traci sprężystości) przesypać do dużego półmiska.
  • Do blendera przelać jogurt, wsypać żurawinę zblendować.
  • Roszponkę polać sosem żurawinowym. W razie potrzeby dodać soli i pieprzu do smaku. Posypać orzeszkami pinii.
    Roszponka w sosie żurawinowym z orzeszkami pinii
5 from 1 vote

Notes

Roszponka w sosie żurawinowym i orzeszkami pinii nadaje się jako dodatek do wielu dań zarówno rybnych jak i mięsnych.

Podsumowanie

Course: Przystawka
Cuisine: Polska
Całkowity czas: 10 minutes

Komentarze

Dodaj komentarz