Puree z pietruszki

Puree z pietruszki

Pyszne i aromatyczne puree z pietruszki. Bardzo dobry dodatek do obiadów, dań mięsnych i rybnych.

Składniki

  • 5 dużych korzeni pietruszki
  • 2 liście laurowe
  • 3 ziarenka ziela angielskiego
  • 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
  • sól pieprz
  • 1 łyżka masła
6 porcji

Wyposażenie

  • 1 Duży garnek

Instrukcja

  • Korzeń pietruszki umyć, można pokroić na mniejsze kawałki, gotować w osolonej wodzie z dodatkiem: 3 ziaren ziela angielskiego, 2 liści laurowych, pół łyżeczki gałki muszkatołowej.
  • Gotować do miękkości. Następnie ostrożnie odcedzić, lekko ostudzić i obrać. Rozdrobnić blenderem, dodać łyżkę masła, w razie potrzeby przyprawić solą i pieprzem. Można podawać zarówno z mięsem jak i rybą, to na prawdę pyszny dodatek do wielu dań.
    Puree z pietruszki
5 from 1 vote

Notes

Pyszne puree z pietruszki - bardzo aromatyczne, idealnie komponuje się jako dodatek do dań mięsnych czy rybnych.

Podsumowanie

Course: Dodatki
Cuisine: Polska
Całkowity czas: 45 mins

Komentarze

Dodaj komentarz