
Pyszne nadziewane pieczarki portobello z chorizo i warzywami zapiekane z mozzarellą.
Składniki
- 4 pieczarki portobello (dostępne w lidlu)
- 100 gram hiszpańskiej kiełbasy chorizo
- 3 różyczki brokuła
- pół czerwonej papryki
- pół żółtej papryki
- 1 biała cebula
- olej rzepakowy
- tarta mozzarella
- szalotka do przyozdobienia
Instrukcja
- Cebulę obrać, posiekać, zeszklić na oleju. Kiełbasę chorizo pokroić w kostkę dodać do cebuli.
- Warzywa umyć pokroić, podsmażyć chwilkę z kiełbasą chorizo. Nie należy smażyć warzyw zbyt długo, lepiej, żeby pozostały chrupkie. Dodać soli i pieprzu do smaku.
- Pieczarki portobello ułożyć w naczyniu żaroodpornym, wyłożyć na nie podsmażone warzywa.
- Zapiekać w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 10 minut. Następnie wysunąć lekko z piekarnika, posypać mozzarellą i piec jeszcze przez 5 minut.
- Szalotkę umyć posiekać, posypać nią pieczarki.
Notes
Pieczarki nadziewane inaczej - portobello z chorizo i chrupiącymi warzywami - koniecznie spróbuj to pyszne połączenie..
Komentarze