Portobello z chorizo i warzywami

Portobello z chorizo i warzywami

Pyszne nadziewane pieczarki portobello z chorizo i warzywami zapiekane z mozzarellą.

Składniki

  • 4 pieczarki portobello (dostępne w lidlu)
  • 100 gram hiszpańskiej kiełbasy chorizo
  • 3 różyczki brokuła
  • pół czerwonej papryki
  • pół żółtej papryki
  • 1 biała cebula
  • olej rzepakowy
  • tarta mozzarella
  • szalotka do przyozdobienia
4 porcje

Instrukcja

  • Cebulę obrać, posiekać, zeszklić na oleju. Kiełbasę chorizo pokroić w kostkę dodać do cebuli.
  • Warzywa umyć pokroić, podsmażyć chwilkę z kiełbasą chorizo. Nie należy smażyć warzyw zbyt długo, lepiej, żeby pozostały chrupkie. Dodać soli i pieprzu do smaku.
  • Pieczarki portobello ułożyć w naczyniu żaroodpornym, wyłożyć na nie podsmażone warzywa.
  • Zapiekać w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 10 minut. Następnie wysunąć lekko z piekarnika, posypać mozzarellą i piec jeszcze przez 5 minut.
  • Szalotkę umyć posiekać, posypać nią pieczarki.
    Portobello z chorizo i warzywami
5 from 3 votes

Notes

Pieczarki nadziewane inaczej - portobello z chorizo i chrupiącymi warzywami - koniecznie spróbuj to pyszne połączenie..

Podsumowanie

Course: Polska
Cuisine: Danie główne
Całkowity czas: 30 mins

Komentarze

Dodaj komentarz