Pieczarki smażone z cebulką

Pieczarki smażone z cebulką

Pyszne pieczarki smażone z cebulką z dodatkiem sosu sojowego i srirachy. Pyszny dodatek do obiadu.

Składniki

  • 2 białe cebule
  • 500 g pieczarek
  • 6 łyżek sosu sojowego
  • 1 łyżka sosu sriracha
  • natka pietruszki
4 porcje

Instrukcja

  • Obraną cebulę pokroić w piórka. Zeszklić na oleju.
  • Dodać umyte pokrojone w grubsze plastry pieczarki, dodać ok. 6 łyżek sosu sojowego, 1 łyżkę sosu sriracha, dusić do miękkości.
  • Dodać posiekaną pietruszkę, w razie potrzeby dodać sosu sojowego.
  • Tak przygotowane pieczarki bardzo dobrze komponują się z daniami mięsnymi.
    Pieczarki smażone z cebulką
5 from 1 vote

Uwagi

Aromatyczne pieczarki z cebulką z dodatkiem sosu sojowego i srirachy, która nada daniu lekkiej ostrości. To pyszny dodatek do dań mięsnych czy z grilla.

Podsumowanie

Rodzaj: Dodatki do obiadu
Kuchnia: Polska
Całkowity czas: 20 minuty

Komentarze

Dodaj komentarz