Pasta z makreli

Pasta z makreli

Pyszna pasta z makreli, jajek, twarogu i cebuli z dodatkiem ketchupu i sosu sriracha.

Składniki

  • 1 makrela
  • 2 jajka
  • 100 g twarogu półtłustego
  • 1 mała biała cebula
  • 1 łyżeczka sosu sriracha
  • 1 łyżeczka ketchupu
  • sól, pieprz
6 porcji

Instrukcja

  • 2 jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać.
  • Makrelę pozbawić skóry obrać z ości, przełożyć mięso do miski, dodać posiekane drobno jajka, drobno posiekaną w kostkę cebulę, 100g twarogu półtłustego, 1 łyżeczkę sosu sriracha i 1 łyżeczkę ketchupu.
  • Całość dokładnie zagniatać widelcem aż powstanie kremowa pasta. W razie potrzeby przyprawić solą i pieprzem.
  • Pasta idealnie smakuje na kanapkach lub krakersach.
    Pasta z makreli
  • Pasta z makreli
5 from 1 vote

Notes

Pyszna pasta kanapkowa z makreli z dodatkiem słodkiego ketchupu i ostrego sosu sriracha - szybka w przygotowaniu. Świetny pomysł na kolację.

Podsumowanie

Course: Appetizer, Pasty
Cuisine: Polska
Całkowity czas: 30 minutes

Komentarze

Dodaj komentarz