Pasta z makreli w pomidorach
Szybka w przygotowaniu pasta z makreli w pomidorach. Szybkie i pyszne smarowidło na kanapki. Poniżej znajdziecie również filmik z moich przygotowań.
Składniki
- 2 puszki makreli w pomidorach
- 2 jajka
- 1 mała czerwona cebula
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku
- 1 łyżeczka pasty chilli
- sól, pieprz
Instrukcja
- Jajka gotujemy na twardo.
- Makrelę w pomidorach (2 puszki) przekładamy do półmiska, dokładnie rozgniatamy widelcem.
- Dodajemy drobno pokrojone jajka, drobno posiekaną czerwoną cebulkę, 2 łyżki pokrojonego szczypiorku, wg uznania 1 łyżeczkę pasty chilli, sól, pieprz. Całość dokładnie rozgniatamy widelcem. Smacznego!
Film
Uwagi
Pasta z makreli w pomidorach to szybkie i niewymagające danie, które wykonasz w kilka minut. Idealnie smakuje na świeżym chrupiącym pieczywie.
Komentarze