Pasta z makreli w pomidorach

Pasta z makreli w pomidorach

Szybka w przygotowaniu pasta z makreli w pomidorach. Szybkie i pyszne smarowidło na kanapki. Poniżej znajdziecie również filmik z moich przygotowań.

Składniki

  • 2 puszki makreli w pomidorach
  • 2 jajka
  • 1 mała czerwona cebula
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 1 łyżeczka pasty chilli
  • sól, pieprz
6 porcji

Instrukcja

  • Jajka gotujemy na twardo.
  • Makrelę w pomidorach (2 puszki) przekładamy do półmiska, dokładnie rozgniatamy widelcem.
  • Dodajemy drobno pokrojone jajka, drobno posiekaną czerwoną cebulkę, 2 łyżki pokrojonego szczypiorku, wg uznania 1 łyżeczkę pasty chilli, sól, pieprz. Całość dokładnie rozgniatamy widelcem. Smacznego!
    Pasta z makreli w pomidorach
5 from 1 vote

Film

Uwagi

Pasta z makreli w pomidorach to szybkie i niewymagające danie, które wykonasz w kilka minut. Idealnie smakuje na świeżym chrupiącym pieczywie.

Podsumowanie

Rodzaj: Appetizer, kolacje, Śniadania
Kuchnia: Polska
Całkowity czas: 20 minuty

Komentarze

Dodaj komentarz