
Pasta z bobu i jajek z dodatkiem czosnku, oliwy i cytryny. Pyszna pasta na kanapki. Pastę z bobu przygotowuję zawsze, gdy okaże się mączysty a skórka twarda.
Składniki
- 500 g bobu
- 3 jajka
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka soku z cytryny
- sól, pieprz
- 1 biała cebula
- 1 łyżka masła
Wyposażenie
- blender
Instrukcja
- Bób ugotować w osolonej wodzie.
- Jajka ugotować na twardo.
- Cebulę obrać, pokroić w kostkę, zeszklić na maśle.
- Bób obrać ze skóry, dodać do niego pokrojone jajka i zeszkloną cebulkę.
- Wycisnąć czosnek, dodać 2 łyżki oliwy, 1 łyżkę soku z cytryny, sól i pieprz do smaku. Całość dokładnie rozdrobnić blenderem.
- Pasta idealnie nadaje się na bagietki, pieczywo lub krakersy jako przekąska.
Notes
Pyszna pasta z bobu i jajek. Jeśli uwielbiasz bób koniecznie spróbuj tej pasty. Pasta z bobu i jajek nadaje się zarówno na pieczywo na śniadanie jak i przekąska na krakersy na imprezę. Zdrowa i pyszna!
Komentarze