Pasta kanapkowa z tuńczykiem i papryką
Pyszna pasta kanapkowa z tuńczykiem, papryką, porem, ogórkiem kiszonym i szalotką.
Składniki
- 1/2 czerwonej papryki
- 1 kiszony ogórek
- 1 puszka tuńczyka w kawałkach
- 2 cm pora
- 1 łyżka majonezu (u mnie kielecki)
- szalotka
- sól, pieprz
Wyposażenie
- Półmisek
Instrukcja
- Warzywa umyć, paprykę, pora, ogórka i szalotkę posiekać drobno, przełożyć do półmiska.
- Dodać odsączonego z puszki tuńczyka. Dodać łyżkę majonezu, wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem.
- Pasta smakuje świetnie na własnym chlebku. Polecam Wam mój ulubiony przepis na chleb pszenny, który zawsze się udaje i jest niewymagający - taki chlebek dla zapracowanych:) Tutaj pozostawiam link do przepisu na chleb pszenny z naczynia żaroodpornego
Uwagi
Pyszna pasta kanapkowa, którą przygotujesz w kilka minut. Smakuje idealnie na własnym chlebku z pomidorami i sałatą.
Komentarze