Pasta kanapkowa z tuńczykiem i papryką

Pasta kanapkowa z tuńczykiem i papryką

Pyszna pasta kanapkowa z tuńczykiem, papryką, porem, ogórkiem kiszonym i szalotką.

Składniki

  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1 kiszony ogórek
  • 1 puszka tuńczyka w kawałkach
  • 2 cm pora
  • 1 łyżka majonezu (u mnie kielecki)
  • szalotka
  • sól, pieprz
4 porcje

Wyposażenie

  • Półmisek

Instrukcja

  • Warzywa umyć, paprykę, pora, ogórka i szalotkę posiekać drobno, przełożyć do półmiska.
  • Dodać odsączonego z puszki tuńczyka. Dodać łyżkę majonezu, wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem.
  • Pasta smakuje świetnie na własnym chlebku. Polecam Wam mój ulubiony przepis na chleb pszenny, który zawsze się udaje i jest niewymagający - taki chlebek dla zapracowanych:) Tutaj pozostawiam link do przepisu na chleb pszenny z naczynia żaroodpornego
    Pasta kanapkowa z tuńczykiem i papryką
5 from 1 vote

Notes

Pyszna pasta kanapkowa, którą przygotujesz w kilka minut. Smakuje idealnie na własnym chlebku z pomidorami i sałatą.

Podsumowanie

Course: Breakfast, kolacja, Śniadania
Cuisine: Polska
Całkowity czas: 20 mins

Komentarze

Dodaj komentarz