Nuggetsy z kurczaka w płatkach i parmezanie

Nuggetsy z kurczaka w płatkach i parmezanie

Pyszne, chrupiące nuggetsy z kurczaka w panierce z płatków kukurydzianych i parmezanu - palce lizać!

Składniki

  • 300 g piersi z kurczaka lub indyka
  • 6-7 łyżek płatków kukurydzianych
  • 2-3 łyżki tartego parmezanu
  • 1 jajko
  • sól, pieprz
  • olej roślinny do smażenia
4 porcje

Instrukcja

  • Kurczaka umyć, pokroić na mniejsze kawałki, przyprawić solą.
  • Płatki kukurydziane rozdrobnić na mniejsze kawałki (ale nie za drobno) dodać 2-3 łyżki parmezanu, wymieszać.
  • Kurczaka obtoczyć w roztrzepanym jajku a następnie w płatkach z parmezanem.
  • Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
  • Wyłożyć na papier kuchenny, aby odsączyć nadmiar tłuszczu.
    Nuggetsy z kurczaka w płatkach i parmezanie
5 from 2 votes

Notes

Pyszne nuggetsy w panierce z płatków kukurydzianych i parmezanu idealnie nadają się do wszelkich wrapów, pity czy same jedynie ze słodko kwaśnym lub czosnkowym sosem. Uwielbiają je dzieci i nie tylko..

Podsumowanie

Course: Daike główne, Dla dzieci, Obiad
Cuisine: Polska
Całkowity czas: 20 mins

Komentarze

Dodaj komentarz