Młoda kapusta zasmażana

Młoda kapusta zasmażana

Młoda kapusta zasmażana z masłem i koperkiem to pyszny tradycyjny polski dodatek do wielu dań. Idealna do schabowego:)

Składniki

  • 300 ml rosołu lub bulionu
  • 1 główka młodej kapusty (u mnie 600g)
  • 1 średnia marchewka
  • 50 g masła
  • 1 pęczek koperku
  • sól, pieprz
4 porcje

Wyposażenie

  • rondelek

Instrukcja

  • Kapustę oberwać z grubszych odstających liści. Pokroić na 4 części następnie poszatkować lub pokroić w cienkie paski. Marchewkę umyć, obrać, zetrzeć na grubych oczkach tarki
  • Do rondelka przelać 300 ml bulionu. Dodać kapustę wraz ze startą marchewką, dusić na średnim ogniu ok. 15 minut.
  • Następnie dodać 50 g masła oraz posiekany koperek, wymieszać doprawić solą i pieprze, podusić chwilkę razem. Smacznego:)
    Młoda kapusta zasmażana
5 from 1 vote

Notes

Pyszna zasmażana młoda kapusta z masełkiem i koperkiem oraz dodatkiem rosołu. Pyszny dodatek do obiadu:)

Podsumowanie

Course: Dodatki
Cuisine: Polska
Całkowity czas: 30 minutes

Komentarze

Dodaj komentarz