
Młoda kapusta zasmażana z masłem i koperkiem to pyszny tradycyjny polski dodatek do wielu dań. Idealna do schabowego:)
Składniki
- 300 ml rosołu lub bulionu
- 1 główka młodej kapusty (u mnie 600g)
- 1 średnia marchewka
- 50 g masła
- 1 pęczek koperku
- sól, pieprz
Wyposażenie
- rondelek
Instrukcja
- Kapustę oberwać z grubszych odstających liści. Pokroić na 4 części następnie poszatkować lub pokroić w cienkie paski. Marchewkę umyć, obrać, zetrzeć na grubych oczkach tarki
- Do rondelka przelać 300 ml bulionu. Dodać kapustę wraz ze startą marchewką, dusić na średnim ogniu ok. 15 minut.
- Następnie dodać 50 g masła oraz posiekany koperek, wymieszać doprawić solą i pieprze, podusić chwilkę razem. Smacznego:)
Notes
Pyszna zasmażana młoda kapusta z masełkiem i koperkiem oraz dodatkiem rosołu. Pyszny dodatek do obiadu:)
Komentarze