Młoda kapusta na maśle
Delikatna młoda kapusta z marchewką na maśle. Pyszny dodatek do obiadów. Poniżej znajdziecie również filmik z moich przygotowań. Zachęcam tym samym do subskrypcji kanału esencjakulinarna na YouTube, żeby być na bieżąco.
Składniki
- 1 główka młodej kapusty
- 1 marchewka
- 1 pęczek koperku
- 2 łyżki masła
- sól, pieprz
Wyposażenie
- Duża patelnia lub wok
Instrukcja
- Warzywa umyć. Marchewkę obrać, zetrzeć na grubych oczkach tarki. Kapustę drobno pokroić lub poszatkować.
- Na patelni rozgrzać łyżkę masła, dodać pokrojoną kapustę, startą marchewkę i umyty i posiekany koperek. Dusić aż zmięknie.
- Doprawić solą i pieprzem, dodać drugą łyżkę masła. Podawać na ciepło.
Film
Uwagi
Młoda kapusta na maśle to szybkie danie, które idealnie pasuje do ziemniaków z mięsem lub jajkiem sadzonym. Do tego kefir lub maślanka i wiosenny obiad gotowy.
Komentarze