Młoda kapusta na maśle

Młoda kapusta na maśle

Delikatna młoda kapusta z marchewką na maśle. Pyszny dodatek do obiadów. Poniżej znajdziecie również filmik z moich przygotowań. Zachęcam tym samym do subskrypcji kanału esencjakulinarna na YouTube, żeby być na bieżąco.

Składniki

  • 1 główka młodej kapusty
  • 1 marchewka
  • 1 pęczek koperku
  • 2 łyżki masła
  • sól, pieprz
4 porcje

Wyposażenie

  • Duża patelnia lub wok

Instrukcja

  • Warzywa umyć. Marchewkę obrać, zetrzeć na grubych oczkach tarki. Kapustę drobno pokroić lub poszatkować.
  • Na patelni rozgrzać łyżkę masła, dodać pokrojoną kapustę, startą marchewkę i umyty i posiekany koperek. Dusić aż zmięknie.
  • Doprawić solą i pieprzem, dodać drugą łyżkę masła. Podawać na ciepło.
    Młoda kapusta na maśle
5 from 1 vote

Film

Uwagi

Młoda kapusta na maśle to szybkie danie, które idealnie pasuje do ziemniaków z mięsem lub jajkiem sadzonym. Do tego kefir lub maślanka i wiosenny obiad gotowy.

Podsumowanie

Rodzaj: Appetizer, Dodatki do obiadu
Kuchnia: Polska
Całkowity czas: 30 minuty

Komentarze

Dodaj komentarz