Mini naleśniki
Mini naleśniki light jak typowe hotelowe naleśniki na śniadanie. Szybkie i pyszne - dzieci je uwielbiają..
Składniki
- 2 kubki mąki tortowej
- 2 kubki mleka
- 30 ml wody
- 4 łyżeczki cukru
Wyposażenie
- patelnia beztłuszczowa
- rękaw cukierniczy lub szpryca do ciasta
- Mikser
Instrukcja
- Do misy miksera wsypać mąkę, cukier, dodać mleko dokładnie zmiksować, dodać wodę.
- Patelnię nasmarować lekko olejem i powycierać papierem kuchennym.
- Szprycę napełnić ciastem naleśnikowym, wyciskać małe naleśniki na rozgrzaną patelnię.
- Obracać na drugą stronę, jak ciasto z wierzchu zacznie się ścinać. Smażyć na miodowy kolor. Podawać z ulubionymi dodatkami.
Notes
Pyszne i lekkie mini naleśniki to świetny pomysł na śniadanie. Dzieci je uwielbiają..
Komentarze