Maślanka truskawkowa

Maślanka truskawkowa

Szybka w przygotowaniu maślanka truskawkowa, lekka i zdrowa.

Składniki

  • 500 ml maślanki
  • 250 gram mrożonych truskawek
  • 3 łyżeczki miodu
2 porcje

Wyposażenie

  • blender

Instrukcja

  • Truskawki lekko rozmrozić.
  • Do misy blendera wlać maślankę, dodać truskawki i miód, dokładnie zmiksować.
  • Maślankę podawać schłodzoną.
    Maślanka truskawkowa
5 from 1 vote

Notes

Lekka, pożywna i pełna białka. Maślanka, którą wykonasz sama będzie równie smaczna jak ta sklepowa, ale będzie zawierać mniej cukru. Jest szybka w przygotowaniu i stanowi zdrową przekąskę, gdy brak Ci czasu.

Podsumowanie

Course: Przekąska
Cuisine: Polska
Całkowity czas: 15 mins

Komentarze

Dodaj komentarz