marynowana cebula

Marynowana cebula

Marynowana cebula - idealna do sałatek, grilla, czy faszerowanych jajek. Wyśmienity dodatek.

Składniki

  • 2 czerwone cebule
  • 1 pęczek pietruszki
  • 100 ml octu winnego
  • 2 łyżeczki oregano
  • sól, pieprz
  • 1/3 łyżeczki cukru
4 porcje

Wyposażenie

  • 2 słoiki lub półmisek

Instrukcja

  • Cebulę obrać, pokroić w pióra przełożyć do półmiska.
  • Dodać 100 ml octu winnego, dodać posiekaną pietruszkę, 2 łyżeczki oregano, 1/3 łyżeczki cukru, sól, i pieprz do smaku, dokładnie wymieszać.
  • Przełożyć do słoiczków, odstawić na 40 minut.
  • Marynowana cebula idealnie komponuje się z sałatkami, nadziewanymi jajkami czy grillowanym mięsem.
    marynowana cebula
5 from 1 vote

Uwagi

Pyszna marynowana cebula idealnie komponuje się z daniami mięsnymi, sałatkami czy nadziewanymi jajkami.

Podsumowanie

Rodzaj: Dodatki
Kuchnia: śródziemnomorska
Całkowity czas: 40 minuty

Komentarze

Dodaj komentarz