
Marynowana cebula - idealna do sałatek, grilla, czy faszerowanych jajek. Wyśmienity dodatek.
Składniki
- 2 czerwone cebule
- 1 pęczek pietruszki
- 100 ml octu winnego
- 2 łyżeczki oregano
- sól, pieprz
- 1/3 łyżeczki cukru
Wyposażenie
- 2 słoiki lub półmisek
Instrukcja
- Cebulę obrać, pokroić w pióra przełożyć do półmiska.
- Dodać 100 ml octu winnego, dodać posiekaną pietruszkę, 2 łyżeczki oregano, 1/3 łyżeczki cukru, sól, i pieprz do smaku, dokładnie wymieszać.
- Przełożyć do słoiczków, odstawić na 40 minut.
- Marynowana cebula idealnie komponuje się z sałatkami, nadziewanymi jajkami czy grillowanym mięsem.
Notes
Pyszna marynowana cebula idealnie komponuje się z daniami mięsnymi, sałatkami czy nadziewanymi jajkami.
Komentarze