
Delikatne i szybkie w przyrządzeniu danie.
Składniki
- 200 g makaronu (ja użyłam barilla nr 13)
- 100 g śmietanki 30%
- 150 g śmietany 18%
- 200 g kurek
- 1 wiązka pietruszki
- 1 biała cebula
- oliwa, sól, pieprz
Instrukcja
- Cebulę obrać pokroić w kostkę, zeszklić na oliwie z oliwek.
- Kurki umyć, podsmażyć na cebulce około 15 minut, dodać śmietankę 30% i śmietanę 18% oraz umytą i posiekaną pietruszkę. Dokładnie wymieszać. Dodać soli i pieprzu do smaku.
- Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją producenta, odsączyć z wody, dodać na patelnię do kurek i dokładnie wymieszać wszystkie składniki.
- Podawać przyozdobione świeżą pietruszką.
Notes
Makaron w sosie śmietanowym z kurkami to hit sezonu kurkowego. Szybkie i proste danie, które smakuje nawet wybrednym..
Komentarze