Lukier królewski

Lukier królewski - do zdobienia pierników

Przepis na lukier królewski. Bez białka - zamiast niego używamy proszek bezowy. Lukier królewski dużo łatwiej rozprowadza się na piernikach, nie wysycha tak szybko.

Składniki

  • 350 g cukru pudru
  • 10 g proszku bezowego
  • 60 g wody
300 ml

Wyposażenie

  • mikser, woreczki cukiernicze, tylka Wilton 2

Instrukcja

  • Poniżej znajdziesz zarówno przepis na lukier królewski jak i filmik, który pomoże Ci szybko i w prosty sposób przygotować lukier do zdobienia pierników. Zapraszam również do subskrybowania mojego kanału na Youtube
  • Cukier puder, proszek bezowy przesypać do misy miksera, dodać wodę. Miksować na niskich obrotach przez chwilkę a następnie, po połączeniu składników zwiększyć obroty - miksować ok. 2 minuty.
  • Do zdobienia można używać tylki (dobrze sprawdza się tu Wilton 2). Jeśli nie posiadasz, wystarczy odciąć końcówkę rękawa cukierniczego. Pamiętaj, że otwór powinien być mały.
  • Po ozdobieniu pierników pozostaw je na kilka godzin do wyschnięcia.
    Lukier królewski
  • Lukier królewski
  • Lukier królewski
5 from 2 votes

Video

Notes

Przepis na lukier królewski - bez białka! Łatwo rozprowadza się na piernikach, nie wysycha tak szybko. Dzięki niemu wykonasz precyzyjne zdobienia cukiernicze:)

Podsumowanie

Course: lukier, polewy
Cuisine: Polska
Całkowity czas: 10 mins

Komentarze

Dodaj komentarz