
Przepis na lukier królewski. Bez białka - zamiast niego używamy proszek bezowy. Lukier królewski dużo łatwiej rozprowadza się na piernikach, nie wysycha tak szybko.
Składniki
- 350 g cukru pudru
- 10 g proszku bezowego
- 60 g wody
Wyposażenie
- mikser, woreczki cukiernicze, tylka Wilton 2
Instrukcja
- Poniżej znajdziesz zarówno przepis na lukier królewski jak i filmik, który pomoże Ci szybko i w prosty sposób przygotować lukier do zdobienia pierników. Zapraszam również do subskrybowania mojego kanału na Youtube
- Cukier puder, proszek bezowy przesypać do misy miksera, dodać wodę. Miksować na niskich obrotach przez chwilkę a następnie, po połączeniu składników zwiększyć obroty - miksować ok. 2 minuty.
- Do zdobienia można używać tylki (dobrze sprawdza się tu Wilton 2). Jeśli nie posiadasz, wystarczy odciąć końcówkę rękawa cukierniczego. Pamiętaj, że otwór powinien być mały.
- Pozostawić na tacy do zastygnięcia lukru.
Video
Notes
Przepis na lukier królewski - bez białka! Łatwo rozprowadza się na piernikach, nie wysycha tak szybko. Dzięki niemu wykonasz precyzyjne zdobienia cukiernicze:)
Komentarze