Lemoniada arbuzowa

Lemoniada arbuzowa

Pyszna i bardzo orzeźwiająca lemoniada arbuzowa z dodatkiem limonki, mięty i brązowego cukru -szybka w przygotowaniu.
Z tej ilości składników wychodzi ok. 4 litry lemoniady a więc dwa dzbanki lemoniady.
Poniżej zamieściłam również film z przygotowania - zachęcam do subskrypcji kanału  @Agata Esencja Kulinarna ​ na YouTube 🙂

Składniki

  • 1,5 kg arbuza
  • 500 ml zimnej wody
  • sok z 1 limonki
  • 1 garść mięty
  • 50 g cukru trzcinowego
4 litry

Wyposażenie

  • blender

Instrukcja

  • Arbuza schłodzić przez noc w lodówce.
  • Wycisnąć sok z limonki, miętę umyć - potrzebne będą jedynie listki.
  • Arbuza pozbawić pestek, pokroić na większe kawałki.
  • Do blendera przełożyć połowę przygotowanych składników: arbuza, wody, mięty, soku z limonki i cukru - wszystkie składniki dokładnie zblendować, powtórzyć z drugą partią składników, przelać do dzbanków, przykryć folią spożywczą, przechowywać w lodówce.
    Lemoniada arbuzowa
5 from 2 votes

Video

Notes

Pyszna i szybka w przygotowaniu lemoniada arbuzowa - bardzo orzeźwiająca, idealna na upały.

Podsumowanie

Course: lemoniady, Napoje
Cuisine: Polska
Całkowity czas: 20 mins

Komentarze

Dodaj komentarz