
Pyszny i szybki w przyrządzeniu krem ze szpinaku. Pachnie czosnkiem i wędzonym łososiem.. Zdrowy i nisko kaloryczny.
Składniki
- 450 gram mrożonego szpinaku w sosie śmietanowym (kupuję w lidlu)
- 2 ząbki czosnku
- 40 gram sera feta
- 100 gram wędzonego łososia (wędzonego na zimno)
- świeżo mielony pieprz, sól
- garść kiełek (opcjonalnie do przyozdobienia)
Instrukcja
- Do rondelka nalać 250 ml wody, dodać mrożony szpinak, podgrzewać aż do rozmrożenia.
- Czosnek wycisnąć przez praskę dodać do szpinaku.
- Dodać fetę, dokładnie wymieszać aż do połączenia składników. Jeśli wolisz rzadszy krem, możesz podlać jeszcze troszkę wodą.
- Dodać świeżo mielony pieprz i w razie potrzeby sól. Feta jest już słona, więc nie należy przesadzać, żeby nie przesolić.
- Całość rozdrobnić blenderem, żeby uzyskać konsystencję kremu.
- Przyozdobić wędzonym łososiem i kiełkami.
Notes
Pyszny i szybki w przygotowaniu krem ze szpinaku z fetą i wędzonym na zimno łososiem. Pyszne i szybkie danie zawsze gdy nie masz czasu..
Komentarze