Krem ze szpinaku i fety

Krem ze szpinaku z fetą i wędzonym łososiem

Pyszny i szybki w przyrządzeniu krem ze szpinaku. Pachnie czosnkiem i wędzonym łososiem.. Zdrowy i nisko kaloryczny.

Składniki

  • 450 gram mrożonego szpinaku w sosie śmietanowym (kupuję w lidlu)
  • 2 ząbki czosnku
  • 40 gram sera feta
  • 100 gram wędzonego łososia (wędzonego na zimno)
  • świeżo mielony pieprz, sól
  • garść kiełek (opcjonalnie do przyozdobienia)
2 porcje

Instrukcja

  • Do rondelka nalać 250 ml wody, dodać mrożony szpinak, podgrzewać aż do rozmrożenia.
  • Czosnek wycisnąć przez praskę dodać do szpinaku.
  • Dodać fetę, dokładnie wymieszać aż do połączenia składników. Jeśli wolisz rzadszy krem, możesz podlać jeszcze troszkę wodą.
  • Dodać świeżo mielony pieprz i w razie potrzeby sól. Feta jest już słona, więc nie należy przesadzać, żeby nie przesolić.
  • Całość rozdrobnić blenderem, żeby uzyskać konsystencję kremu.
  • Przyozdobić wędzonym łososiem i kiełkami.
    Krem ze szpinaku i fety
5 from 3 votes

Notes

Pyszny i szybki w przygotowaniu krem ze szpinaku z fetą i wędzonym na zimno łososiem. Pyszne i szybkie danie zawsze gdy nie masz czasu..

Podsumowanie

Rodzaj: krem, Zupa, zupy
Kuchnia: Polska
Całkowity czas: 20 minuty

Komentarze

Dodaj komentarz