
Szybki i zdrowy krem z pora. Koniecznie musisz spróbować a krem ten z pewnością wejdzie do Twojego jadłospisu.
Składniki
- 0,5 kg pora
- 30 gram sera feta
- 1 łyżka masła
- 1 mała biała cebula
- sól, pieprz
Instrukcja
- Pora umyć, pokroić w grubsze plastry zagotować w osolonej wodzie a następnie gotować przez około 5 minut.
- Cebulę obrać, zeszklić na maśle. Pora odsączyć z wody. Wodę po porze pozostawić do podlewania kremu. Podsmażyć chwilkę z cebulką, następnie przełożyć całość do garnka i dokładnie zblendować.
- Krem podlać lekko wodą po ugotowanym porze, nie za dużo, aby utrzymać konsystencję kremu. Dodać fetę i dokładnie zblendować.
- W razie potrzeby dodać soli i pieprzu do smaku.
Notes
Krem z pora to delikatna i pyszna zupa. Jest szybka w przygotowaniu i zaskakuje smakiem.
Komentarze