
Jeśli zostało Ci mięso i warzywa z rosołu, koniecznie wypróbuje te kotlety, są wyśmienite.
Składniki
- mięso z rosołu - u mnie udko i kawałek kurczaka
- warzywa z rosołu - u mnie 2 marchewki i 2 pietruszki, oraz mały kawałek selera
- 3 łyżki bułki tartej
- 1 duże jajko
- 1 garść posiekanego koperku
- sól, pieprz
Wyposażenie
- maszynka do mielenia mięsa
- duża miska
Instrukcja
- W maszynce do mięsa zmielić mięso z rosołu oraz warzywa. Przełożyć do większej miski.
- Dodać 3 łyżki bułki tartej i 1 jajko oraz posiekany koperek. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, w razie potrzeby podsypać bułką tartą. Doprawić solą i pieprzem.
- Uformować kotlety obtoczyć w bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju po kilka minut z obu stron w zależności od wielkości.
Notes
Szybkie kotlety z mięsa z rosołu, wystarczy zmielić mięso, warzywa, do tego jajka i bułka tarta - doprawiamy i gotowe!
Komentarze