Kotleciki z mięsa z rosołu

Kotlety z mięsa z rosołu

Jeśli zostało Ci mięso i warzywa z rosołu, koniecznie wypróbuje te kotlety, są wyśmienite.

Składniki

  • mięso z rosołu - u mnie udko i kawałek kurczaka
  • warzywa z rosołu - u mnie 2 marchewki i 2 pietruszki, oraz mały kawałek selera
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 1 duże jajko
  • 1 garść posiekanego koperku
  • sól, pieprz
5 porcji

Wyposażenie

  • maszynka do mielenia mięsa
  • duża miska

Instrukcja

  • W maszynce do mięsa zmielić mięso z rosołu oraz warzywa. Przełożyć do większej miski.
  • Dodać 3 łyżki bułki tartej i 1 jajko oraz posiekany koperek. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, w razie potrzeby podsypać bułką tartą. Doprawić solą i pieprzem.
  • Uformować kotlety obtoczyć w bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju po kilka minut z obu stron w zależności od wielkości.
    Kotleciki z mięsa z rosołu
5 from 1 vote

Uwagi

Szybkie kotlety z mięsa z rosołu, wystarczy zmielić mięso, warzywa, do tego jajka i bułka tarta - doprawiamy i gotowe!

Podsumowanie

Rodzaj: Obiad
Kuchnia: Polska
Całkowity czas: 40 minuty

Komentarze

Dodaj komentarz