
Przepis na szybkie i pyszne kotlety jajeczne.
Składniki
- 5 dużych jajek ugotowanych na twardo
- 1 łyżka posiekanego koperku
- 1 surowe jajko
- 1,5 łyżki bułki tartej
- bułka tarta do obtoczenia kotletów
- sól, pieprz
- olej roślinny do smażenia
Instrukcja
- Jajka ugotować na twardo. obrać, przełożyć do miski.
- Dodać 1 całe surowe jajko, 1,5 łyżki bułki tartej oraz 1 łyżkę posiekanego koperku. Dodać soli i pieprzu do smaku.
- Całość dokładnie porozgniatać widelcem. Uformować kotlety, obtoczyć w bułce tartej. Smażyć z obu stron na złoty kolor na rozgrzanym oleju roślinnym.
Notes
Pyszne i szybkie kotleciki jajeczne. To szybka alternatywa dla mięsnych kotletów.
Komentarze