Kotlety jajeczne

Kotlety jajeczne

Przepis na szybkie i pyszne kotlety jajeczne.

Składniki

  • 5 dużych jajek ugotowanych na twardo
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • 1 surowe jajko
  • 1,5 łyżki bułki tartej
  • bułka tarta do obtoczenia kotletów
  • sól, pieprz
  • olej roślinny do smażenia
7 szt.

Instrukcja

  • Jajka ugotować na twardo. obrać, przełożyć do miski.
  • Dodać 1 całe surowe jajko, 1,5 łyżki bułki tartej oraz 1 łyżkę posiekanego koperku. Dodać soli i pieprzu do smaku.
  • Całość dokładnie porozgniatać widelcem. Uformować kotlety, obtoczyć w bułce tartej. Smażyć z obu stron na złoty kolor na rozgrzanym oleju roślinnym.
    Kotlety jajeczne
5 from 1 vote

Notes

Pyszne i szybkie kotleciki jajeczne. To szybka alternatywa dla mięsnych kotletów.

Podsumowanie

Course: Danie główne, Obiad
Cuisine: Polska
Całkowity czas: 30 minutes

Komentarze

Dodaj komentarz