Jajka faszerowane łososiem

Jajka faszerowane łososiem

Pyszne i szybkie w przygotowaniu jajka faszerowane łososiem, serkiem chrzanowym i innymi pysznymi dodatkami.

Składniki

  • 4 jajka rozmiar L
  • 60 g wędzonego łososia
  • 1 kiszony ogórek
  • 1 czubata łyżka serka almette (chrzanowego)
  • 1 łyżka majonezu
  • 2 łyżki szczypiorku
  • sól, pieprz
8 porcji

Instrukcja

  • Jajka gotujemy na twardo, schładzamy, obieramy i kroimy w pół.
  • Żółtka ostrożnie wyjmujemy i przekładamy do półmiska. Dodajemy 1 czubatą łyżkę serka almette (chrzanowego), 1 drobno pokrojonego kiszonego ogórka, 60g wędzonego łososia, 2 łyżki drobno posiekanego szczypiorku i 1 łyżkę majonezu. Dokładnie zagniatamy widelcem. Doprawiamy solą i pieprzem.
  • Masę jajeczną przekładamy do rękawa cukierniczego z tylką i wyciskamy w zagłębienie jajek. Dekorujemy świeżym szczypiorkiem.
    Jajka faszerowane łososiem
5 from 1 vote

Notes

Jajka faszerowane królują na imprezach, świętach i wielu innych okolicznościach. Dlatego warto jest mieć pod ręką te sprawdzone - koniecznie zapisz przepis na później.

Podsumowanie

Rodzaj: Appetizer, Przekąski
Kuchnia: Polska
Całkowity czas: 30 minuty

Komentarze

Dodaj komentarz