
Pyszne i szybkie w przygotowaniu jajka faszerowane łososiem, serkiem chrzanowym i innymi pysznymi dodatkami.
Składniki
- 4 jajka rozmiar L
- 60 g wędzonego łososia
- 1 kiszony ogórek
- 1 czubata łyżka serka almette (chrzanowego)
- 1 łyżka majonezu
- 2 łyżki szczypiorku
- sól, pieprz
Instrukcja
- Jajka gotujemy na twardo, schładzamy, obieramy i kroimy w pół.
- Żółtka ostrożnie wyjmujemy i przekładamy do półmiska. Dodajemy 1 czubatą łyżkę serka almette (chrzanowego), 1 drobno pokrojonego kiszonego ogórka, 60g wędzonego łososia, 2 łyżki drobno posiekanego szczypiorku i 1 łyżkę majonezu. Dokładnie zagniatamy widelcem. Doprawiamy solą i pieprzem.
- Masę jajeczną przekładamy do rękawa cukierniczego z tylką i wyciskamy w zagłębienie jajek. Dekorujemy świeżym szczypiorkiem.
Notes
Jajka faszerowane królują na imprezach, świętach i wielu innych okolicznościach. Dlatego warto jest mieć pod ręką te sprawdzone - koniecznie zapisz przepis na później.
Komentarze