Gofry z cukinii

Gofry z cukinii

Gofry z cukinii to idealne przekąski na imprezy. Bardzo dobrze komponują się z dodatkami tj. serki, łosoś czy pasty rybne.

Składniki

  • 2 szt. cukinii (500g)
  • 2 jajka
  • 1 biała cebula
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka suszonego czosnku
  • 3 łyżki tartego parmezanu
  • 3 łyżki mąki
  • pieprz
9 gofrów

Wyposażenie

  • gofrownica

Instrukcja

  • Cukinię umyć, odciąć końcówki, zetrzeć na grubych oczkach tarki, dodać 1/2 łyżeczki soli i poczekać kilka minut aż cukinia puści wodę.
  • Nadmiar wody wycisnąć a do cukinii dodać 3 łyżki mąki pszennej, 1 łyżeczkę suszonego czosnku, 3 łyżki parmezanu, 2 jajka i drobno posiekaną białą cebulę.
  • Całość dokładnie wymieszać, doprawić pieprzem do smaku.
  • Piec na rozgrzanej gofrownicy, nakładając 1 i 1/2 łyżki ciasta na środek gofrownicy, tak aby uzyskać nieregularny kształt. Piec do momentu aż gofry staną się rumiane.
    Gofry z cukinii
5 from 2 votes

Notes

Gofry z cukinii to idealna przekąska na imprezy. Pasują do nich różne dodatki, czy to w postaci serków, past rybnych, jajecznych czy pomidorowych. Polecam - są pyszne!

Podsumowanie

Course: Appetizer, Przekąski na imprezy
Cuisine: Polska
Całkowity czas: 40 minutes

Komentarze

Dodaj komentarz