Dorsz pieczony w rękawie z warzywami

Dorsz pieczony w rękawie z warzywami

Przepis na dorsza z rękawa z pysznymi warzywami. Przygotowanie jest bardzo proste - czas pieczenia krótki i pyszny obiad gotowy.

Składniki

  • 400 g polędwicy z dorsza
  • majeranek, sól, pieprz
  • 1 czerwona papryka
  • 1 średni por
  • 1 duża marchew
  • 1 łyżka soku z limonki
4 porcje

Wyposażenie

  • Rękaw do pieczenia

Instrukcja

  • Dorsza umyć, przyprawić solą, pieprzem i majerankiem, delikatnie ułożyć w rękawie.
  • Warzywa umyć, pokroić w paski (pora w krążki) przełożyć do miski skropić oliwą i sokiem z limonki, przyprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać a następnie przełożyć do rękawa na dorsza.
  • Rękaw zapiąć, ułożyć na blasze. piec w temperaturze 180 stopni przez 20 - 25 minut.
  • Dorsza podawać polanego powstałym sosem.
    Dorsz pieczony w rękawie z warzywami
5 from 2 votes

Notes

Pyszne, szybkie i zdrowe danie do przygotowania w 30 minut. Dorsza nie można piec za długo, żeby nie był zbyt suchy. Dlatego 20 -25 minut to optymalny czas.

Podsumowanie

Course: Danie główne, Obiad
Cuisine: Polska
Całkowity czas: 30 mins

Komentarze

Dodaj komentarz