Domowe snickersy

Domowe snickersy

Pyszne domowe snickersy - zdrowsza wersja. Koniecznie musicie je wypróbować, są wyśmienite - lepsze niż ze sklepu. Poniżej filmik z moich przygotowań - zachęcam Was też do subskrypcji mojego kanału na Youtube - esencjakulinarna się zwie:)

Składniki

  • 100 g czekolady (u mnie mleczna, ale może być gorzka)
  • 18-20 szt. daktyli
  • masło orzechowe
  • orzechy pekan
18 szt.

Wyposażenie

  • blaszka + papier do pieczenia (łatwiej będzie odkleić czekoladki)

Instrukcja

  • Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej - w rondelku gotujemy wodę, układamy na nim metalową miskę, dodajemy połamaną czekoladę. Mieszamy aż do rozpuszczenia czekolady.
  • Daktyle otwieramy, wkładamy do środka orzecha pekan, smarujemy lekko masłem orzechowym, następnie obtaczamy w rozpuszczonej czekoladzie.
  • Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, wówczas będzie łatwiej odczepić czekoladki. Wkładamy do zamrażarki na 10 minut i gotowe - są wyśmienite - koniecznie je wypróbujcie! Poniżej filmik z moich przygotowań:)
    Domowe snickersy
5 from 1 vote

Film

Uwagi

Pyszne, wyśmienite aż chciałoby się jeszcze i jeszcze, ale lepiej się opanować i zostawić kilka na następny dzień. Przechowuję je w lodówce (przykryte folią aluminiową).

Podsumowanie

Rodzaj: Słodkie przekąski
Kuchnia: American
Całkowity czas: 15 minuty

Komentarze

Dodaj komentarz