
Pyszne domowe snickersy - zdrowsza wersja. Koniecznie musicie je wypróbować, są wyśmienite - lepsze niż ze sklepu. Poniżej filmik z moich przygotowań - zachęcam Was też do subskrypcji mojego kanału na Youtube - esencjakulinarna się zwie:)
Składniki
- 100 g czekolady (u mnie mleczna, ale może być gorzka)
- 18-20 szt. daktyli
- masło orzechowe
- orzechy pekan
Wyposażenie
- blaszka + papier do pieczenia (łatwiej będzie odkleić czekoladki)
Instrukcja
- Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej - w rondelku gotujemy wodę, układamy na nim metalową miskę, dodajemy połamaną czekoladę. Mieszamy aż do rozpuszczenia czekolady.
- Daktyle otwieramy, wkładamy do środka orzecha pekan, smarujemy lekko masłem orzechowym, następnie obtaczamy w rozpuszczonej czekoladzie.
- Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, wówczas będzie łatwiej odczepić czekoladki. Wkładamy do zamrażarki na 10 minut i gotowe - są wyśmienite - koniecznie je wypróbujcie! Poniżej filmik z moich przygotowań:)
Video
Notes
Pyszne, wyśmienite aż chciałoby się jeszcze i jeszcze, ale lepiej się opanować i zostawić kilka na następny dzień. Przechowuję je w lodówce (przykryte folią aluminiową).
Komentarze