Ciastka z kremem korzennym

Ciastka z kremem korzennym

Pyszne i szybkie w przygotowaniu ciastka. Mały nakład pracy - a ciastka wyśmienite!

Składniki

  • 100 g kremu o smaku ciasteczek korzenych (dostępny w lidlu)
  • 1 łyżeczka przyprawy do piernika
  • 120 g syropu klonowego
  • 120 g mąki pszennej
  • ¼ łyżeczki sody
  • 1 całe jajko
50 ciastek

Instrukcja

  • Do miski przełożyć 100g kremu korzennego i 120g syropu klonowego. Dodać ¼ łyżeczki sody, 1 jajko i szczyptę soli. Wymieszać rózgą na gładką masę.
  • Dodać 120g mąki pszennej i 1 łyżeczkę przyprawy do piernika dokładnie wymieszać. Następnie zagnieść ciasto, uformować kulę i włożyć na 30 minut do lodówki.
  • Po 30 minutach blat oprószyć mąką i rozwałkować ciasto na grubość ok. 4 -5mm. Przy pomocy foremek wycinać ulubione wzory ciastek.
  • Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Ciastka poukładać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
  • Piec w 180 stopniach (grzałka góra -dół) przez 6-7 minut. Ciastka należy wkładać do nagrzanego do 180 stopni piekarnika.
    Ciastka z kremem korzennym
5 from 1 vote

Notes

Pyszne, pachnące przyprawami korzennymi i cynamonem ciasteczka. Idealne do herbaty:)

Podsumowanie

Rodzaj: Ciastka
Kuchnia: Polska
Całkowity czas: 30 minuty

Komentarze

Dodaj komentarz