
Pyszny, rozpływający się camembert z z powidłami figowymi, pistacjami i daktylami. Idealny na imprezy.
Składniki
- 1 camembert (dobrej jakości, wówczas się rozpłynie)
- 2 garści daktyli, ok. 15 szt.
- 150 g solonych pistacji
- 2 łyżki powideł figowych
Wyposażenie
- mała żeliwna patelnia lub naczynie żaroodporne
Instrukcja
- Camembert przełożyć na małą patelnię, posmarować powidłami, dookoła ułożyć daktyle i solone pistacje, górę sera posypać posiekanymi pistacjami.
- Piec w temperaturze 180℃ (termoobieg) przez 15 - 20 minut aż ser zaczie się rozpuszczać.. Taki ser jest wyśmienity z chrupiącą bagietką.
Notes
Pyszne i szybkie danie, idealne na imprezy. Z chrupiącym pieczywem smakuje obłędnie.
Komentarze