Camembert zapiekany z powidłami figowymi, pistacjami i daktylami

Camembert zapiekany z powidłami z fig i pistacjami

Pyszny, rozpływający się camembert z z powidłami figowymi, pistacjami i daktylami. Idealny na imprezy.

Składniki

  • 1 camembert (dobrej jakości, wówczas się rozpłynie)
  • 2 garści daktyli, ok. 15 szt.
  • 150 g solonych pistacji
  • 2 łyżki powideł figowych
1 Camembert

Wyposażenie

  • mała żeliwna patelnia lub naczynie żaroodporne

Instrukcja

  • Camembert przełożyć na małą patelnię, posmarować powidłami, dookoła ułożyć daktyle i solone pistacje, górę sera posypać posiekanymi pistacjami.
  • Piec w temperaturze 180℃ (termoobieg) przez 15 - 20 minut aż ser zaczie się rozpuszczać.. Taki ser jest wyśmienity z chrupiącą bagietką.
    Camembert zapiekany z powidłami figowymi, pistacjami i daktylami
5 from 1 vote

Notes

Pyszne i szybkie danie, idealne na imprezy. Z chrupiącym pieczywem smakuje obłędnie.

Podsumowanie

Course: Appetizer
Cuisine: Francuska
Całkowity czas: 20 minutes

Komentarze

Dodaj komentarz