Parowane buraki z fetą na rukoli

Buraczki z fetą na rukoli

Szybkie danie na starter lub jako zdrowa przekąska w ciągu dnia. Nie rezygnuj z sosu balsamicznego, nadaje całości ciekawy smak.

Składniki

  • 2 garści świeżej rukoli
  • 2 buraki (ja kupuję w lidlu gotowane na parze)
  • 40 gram fety
  • kiełki rzodkiewki do przyozdobienia
  • gęsty sos balsamiczny, oliwa
  • sól, pieprz
2 porcje

Instrukcja

  • Rukolę rozłożyć na 2 talerze. Buraki pokroić w plastry, poukładać w kółko na rukoli.
  • Fetę rozdrobnić w palcach, posypać buraczki. Przyozdobić kiełkami rzodkiewki, skropić oliwą i sosem balsamicznym. Dodać soli i pieprzu do smaku.
5 from 1 vote

Notes

Buraczki z fetą to szybkie danie na lunch, kolację czy po prostu starter, podawać np. z bagietką.

Podsumowanie

Rodzaj: Przekąska, Starter
Kuchnia: Polska
Całkowity czas: 10 minuty

Komentarze

Dodaj komentarz